недеља, 15. децембар 2013.

Kako postati Deda Mraz za odraslu djecu? :)

   Naravno - svi volimo primati poklone. Bilo da su simbolični, skupocjeni, ručno napravljeni, jestivi, nosivi - lijepo je znati da je neko dovoljno mislio na nas i izdvojio vrijeme (a i izvjesna sredstva) da nas oraspoloži, dirne, usreći. Neke situacije same  po sebi iziskuju poklone. Rođendani i vjenčanja teško da će proći bez nekog zamotuljka. :)
   Nažalost, nekako je preovladao kvantitet u svemu, pa i u poklanjanju. Odvaguje se cijena, količina, brend,a manje se misli na stvarne želje onoga kome poklanjamo. Zaista mislim da nema opravdanja ako se malo ne zamislimo kada prijateljici za rođendan biramo poklon. Ne treba od toga napraviti čitavu studiju, ali prisjetiti se detalja koje voli - da. Ako ste već toliko bliski, zapazili ste neke stvari koje su joj zapale za oko. :) Mala iznenađenja su uvijek draga; prisjetite se omiljene knjige, slike, nekog motiva. Toliko toga možete iskoristiti kada već krenete u kupovinu. Ili izradu, ako ste skloniji handmade poklonima. 

    Jedna od loših stvari je što smo sa odrastanjem po pravilu izugbili i pravo na novogodišnje poklone! :D Voljela bih ispraviti tu nepravdu sa meni dragim osobama. Nema to veze sa porastom materijalizma, šopingomanijom niti ičim sličnim. Ima veze samo sa željom da se u sledeću godinu uđe sa nečim pozitivnim, sitnicom koja će izvući smiješak, oživjeti uspomenu na ono dječije iščekivanje novogodišnjeg paketića. :)

 Zbog svega toga sam na svojoj strani  https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL pokrenula praznično sniženje koje će trajati do 31. decembra. Za početak se sniženje odnosi na Steampunk and epoxy kolekciju, a do Nove godine će i neki drugi komadi nakita i koječega biti na sniženju. Dobrodošli nazad u vrijeme darivanja. :)





2 коментара: