недеља, 14. фебруар 2016.

Another Heart in the Wall

         (Uz čitanje i razgledanje ovoga posta preporučujem slušanje pjesme St. Valentine's od Ventolina https://www.youtube.com/watch?v=bojtgyqDnQ0 )

     Svi koji se bave kreativnim radom vole praznike. Svaki praznik je neiscrpna inspiracija, nudi mnogo motiva za razraditi i pogura kada zapadnemo u stvaralačke krize. ;) Pored Nove godine, Božića i Vaskrsa, Valentinovo je praznik koji nas uvijek podstakne na izradu različitih stvarčica upravo zato što nema ograničenja. Najčešći motivi su svakako srca, crvena boja, životinjice i sve te do patetike slatke stvari. :D
     Ovaj put ću vam predstaviti i nove, ali i neke ranije napravljene radove sa tom tematikom. Neki su već našli svoje nove vlasnike, a neki ih još strpljivo čekaju.

    Na prvom mjestu, tu su moja dva favorita kada je nakit sa epoksidnom smolom u pitanju. :) Prije nekoliko postova pokazala sam vam svoju prvu steampunk ptičicu na medaljonu koja je odlepršala kod Elme <3 :). Toga se možete podsjetiti ako zavirite na post "Kap po kap" klikom na link. E, pošto sam se i sama oduševila tom ptičicom napravljenom od djelića satnih mehanizama, odlučila sam "oživiti" još par sličnih, sa drugim bojama i detaljima. Tako je nastao ovaj medaljon sa metalnom osnovom u formi srca. Crvena boja pozadine mi se sama nametnula, a pošto nisam željela previše komplikovati i pretrpavati detaljima, pažljivo sklopljenoj ptici sam dodala još samo "pokretački mehanizam za pjesmu". ;)


    Druga ptica se našla na prstenu bakarne boje. Da bi se istakla njena zlatna boja, kao i ova zlatasta srdašca koja predstavljaju njenu pjesmu, pozadinu sam ofarbala u crno. I sve to zalila smolom, kao i medaljon. :)
   

    Još je neko zalepršao na medaljonu zaštićenom epoksidnom smolom - ovaj put anđeo koga, simbolično, pokreće mehanizam pravo iz srca. Na ovome medaljonu sam radila sa nešto više boja koje sam pretapala od zelene do plave, sa malenim crvenim srcem kao kontrastnom tačkom. :)


    A za one koji vole nježnije motive, na medaljonu se našao medvjedić koji poklanja srce. ;) Mnogo volim ovakve printove životinja, imaju taj neki lik iz slikovnica koji donosi pomalo nostalgičnu notu. 
Motiv sa salvete sam dekupažirala na svijetlo obojenu osnovu, zaštitila lakom, pa zalila smolom. i ispao je sasvim zadovoljavajuće. :)


     Ovaj komplet prstenja sam napravila nekada ranije, ali tematski se sasvim uklapa u današnju temu. Prstenje sa ključićem i bravicom u obliku srca je više neko simbolično .


     Posljednji komad nakita sa epoxy smolom koji danas predstavljam je srce koje je kompletno izrađeno od smole, tačnije, epoxy je izliven u kalup u koji sam dodala dio satnog mehanizma i sa jedne strane posula raznobojni gliter. Poslije stvrdnjavanja sam probušila rupice i napravila privjesak.       "Infinity" znak iliti simbol beskonačnosti je simbol drag zaljubljenicima u ljubav. :) Ja sam ga kombinovala sa perlama od različitih materijala, od ahata (na fotki), turmalina do staklenih perli.


        A šta bolje od natpisa "Love" može reći šta vam znači osoba kojoj poklanjate neki predmet? :) Ja sam takav metalni privjesak iskoristila na ovoj narukvici i iskombinovala ga sa perlama nježnih boja. Perlice su od stakla i rozenkvarca, kamena ljubavi. ;)


     A crvene i zelene perle sam na sasvim jednostavan način iskombinovala sa metalnim dodacima u obliku srca i nastale su ove šarmantne naušnice koje odgovaraju različitim oblicima lica.


    Još jedna narukvica našla se u današnjoj kolekciji. Ova takođe sadrži perle od rozenkvarca, ali i staklene crvene perlice i metalne privjeske u obliku mašnice, leptira, srca i lista.


     Iste crvene perle sam iskoristila i za naušnice, zajedno sa turmalinom i metalnim srdašcima. :) Njih sam izradila po narudžbi i one čekaju svojih pet minuta da otputuju kao poklon. :)

 
     Posljednje što ovoga puta predstavljam je kutija koju sam davno uradila (a i prodala), ali mi je i dalje draga. "Poljubac" Gustava Klimta je bio motiv za koji dugo nisam bila sigurna kako ga iskoristiti, a ne upasti u zamku da napravim kičeraj, kao što se to, zbog bogatstva detalja, bolja i tekstura koje sama slika posjeduje, vrlo često dešava. Kada sam nabavila ovu kutiju kao repromatrijal, rješenje se samo nametnulo. Odabrala sam boje koje su motiv dodatno istakle, a "ispratile" i samu kutiju. Samo sam na ivicama preko šablona dodala par detalja u crnoj boji da ne ostane previše jednolično.
    Motiv Klimtovog "Poljupca" sam ranije koristila i na medaljonu i naušnicama, o čemu sam pisala u OVOM postu.     I, to bi bilo sve za ovaj post. Uživajte u današnjem danu, bilo da vam njegova simbolika nešto znači ili ne. ;) 

   Više mojih radova možet pronaći na mojoj FB strani: https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL/

2 коментара:

 1. Aj aj ne znam što je lipše! Prsteni sa bravicom i ključem su fantastični! Pravi poklon za 2 prijateljice. Sretno ti Valentinovo!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala! ;)
   Istina, nekako su ta dva prstena baš povezana, voljela bih da završe ili oba kod jedne osobe ili upravo tako kako si rekla. :)

   Избриши