петак, 16. октобар 2015.

Kap po kap

(Napomena: tekst čitati uz pjesmu: https://www.youtube.com/watch?v=TzFnYcIqj6I )

    Da, stigla je...na kalendar, kišobrane, u ormare. I za sada uopšte nije tako strašna. :) Žene su izvukle čizme čim se pojavio prvi oblak poslije polugodišnjeg ljeta i kiša nas je tek nedavno spasila od potpunog haosa u modnim izričajima u kome su se sukobile sandale, gumene čizme, majice na bretele i krzno u pokušaju. Sada se održavamo na ugodnoj temperaturi i JOŠ UVIJEK uživamo u prelijepim bojama jeseni.


      Da bi se jesenji komadi odjeće sasvim uskladili, neophodno je osvježiti i nakit, pa tako dolazimo i na moj teren. ;) U posljednjih nekoliko sedmica sam radila raznovrsne stvari - nešto epoksi medaljona, za one koji vole vrlo upečatljiv i unikatan nakit, nešto prirodnih matrijala - ogrlica sa drvenim perlama.


     Dva medaljona na fotografiji iznad su izrađeni po narudžbi ljupke mlade dame :) i slični su nečemu što sam ranije radila. Priču o medaljonima sa lišćem možete pročitati na mom postu napisanom prije dvije godine, a nalazi se na ovom linku: http://handmadebygordanal.blogspot.ba/2013/12/kako-sacuvati-jesen.html . Moram priznati da su mi ti komadi nakita sa suvim lišćem vrlo dragi, jer se razlikuju od rada sa medaljonima koji se farbaju ili pripremaju pomoću papira za dekupaž.


     U jesnju atmosferu su se savršeno uklopile i hladnije nijanse zelene i plave boje, pa sam ih iskoristila za postarani izgled na ovome medaljonu-ogledalu. Uz malo zlatne patine, djeliće satnog mehanizma i epoksi smolu dobijena je savršena cjelina.     Ptičica sa donje i uvodne fotografije sada već cvrkuće kod svoje vlasnice, iako sam bila u ozbiljnoj dilemi da li da je zadržim za sebe. Svidjelo mi se kao je taj maleni dio mehanizma dobio neki sasvim drugi život na medaljonu. :)


      Za one koji ipak vole manje neobične komade nakita i žele ih lakše uskladiti sa dnevnim kombinacijama takođe ima ponešto- Ako ste više za boju ćilibara, ovakve naušnice sa staklenim perlama su odličan izbor.


      A ako radije želite osvježiti zemljane boje, ništa bolje od crvenih perlica koje podsjećaju na jesenje plodove i sasvim sigurno razbijaju monotoniju.   Naravno, ne zaboravite kišobran! Ni kao sredstvo za zaštitu frizure ni kao dio nakita. :D


   Drveni nakit je nekako van svih trendova, a uvijek u trendu, za one koji znaju da cijene prirodne materijale. Oduševila sam se bojom perli koje sam kupila u nedavnoj nabavci materijala i odlučila sam ih iskombinovati ovako:


     Pošto povremeno imam kupce koji su alergični na metale u nakitu, drvene perle sam samo nanizala na konop i vezala čvor na kraju, da ne bih stavljala one metalne kopče koje nekima uzrokuju te alergije. Dužina ogrlica je dovoljna da se mogu samo prevući preko glave.


     Srećan vam početak jeseni. ;)


     Ovaj i ostali nakit možet pogledati na mojoj FB strani:  https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL?pnref=lhc

Нема коментара:

Постави коментар