недеља, 25. октобар 2015.

Halloween pred vratima ili nakit za osobe sa specifičnim ukusom :)

(Uz čitanje posta preporučujem slušanje Ghost song sa sledećeg linka: https://www.youtube.com/watch?v=mCRa7S8O-tU Nije strašno, majke mi. :) )     Neću mnogo piskarati ovaj put, samo predstaviti komade nakita koji se savršeno uklapaju uz Halloween, koji samo što nije stigao. :) 


     Ne bih mnogo filozofirala na temu da li se to treba obilježavati, zašto se prave tematske žurke na tu temu i slične besmislice. U nekom od ranije napisanih postova sam se već dotakla toga, pa ću samo ukratko ponoviti - ja sam uvijek za to da se ljudi zabavljaju. ;) Priznajem i Nove godine i 8. mart i ravnodnevnice, dodolska prizivanja kiše, 1. i 9. maj - sve ono što ljudima znači iz nekog razloga, bilo da su to neka čvrsta lična ubjeđenja, bilo da je samo povod za zabavu.
     Nikad nisam bila na kostimiranoj zabavi, ali to ne znači da mi nije simpatično vidjeti koliko drugi znaju uložiti truda u to. :) Kao neko ko se smatra kreativnom osobom zaista uživam u maštovitosti šminke i kostima koje se najčešće ispolji upravo za Noć vještica.


     Moj mali doprinos toj temi je ova kolekcija nakita, koja može, a ne mora da se nosi baš tada. Vrlo je nosiva i u ostatku godine, za one koji vole ovakav nakit. Već ranije sam pravila prstenje sa ovim očicama i drago mi je da je već našlo svoje vlasnike. :)


      Ovaj put sam u kombinaciju ubacila i medaljone i naušnice i  ispalo je očekivano dobro. Posebno zanimljiv je ovaj medaljon srednje veličine. Boja oka i osnove za medaljon se savršno uklopila.


     Posebnu čar ovome nakitu daje ta trodimenzionalnost, kao i visoki sjaj koji ih nekako čini živim.:)


     Nakit je urađen u kombinaciji metala, plastike i epoksidne smole. Osnove su naravno od metala, dok su "oči" zapravo one plastične oči koje se koriste za izradu igračaka. Ne, nisam istranžirala nikakve medvjediće! :D Dobila sam ih kao repromaterijal i neko vrijeme su čekale da smislim šta raditi sa njima, dok nisu dočekale svoj čas. Moram priznati da ima malo više posla oko pravljenja ovakvog nakita, upravo zbog tih plastičnih dijelova. Njihov zadnji dio je zapravo kao šarafić, pa se on treba ravno odrezati i zatim isturpijati da bi bio potpuno ravan, jer u suprotnom ne bi mogao da lijepo nalegne na osnovu za koju ga lijepimo. Taj dio procesa izgleda ovako:


      Poslije toga frankeštajnovskog dijela posla, oči se lijepe na podlogu,a poslije sušenja zaljevaju epoksidnom smolom koja im i daje ovakav sjaj, ali i zaštitu i staklast izgled.


        Širina prstenja i dužina lanca su podesivi, pa je sve prilagodljivo različitim potrebama budućih vlasnika. ;)


       Ovaj i sličan nakit možete pogledati na mojoj FB  strani:   https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL4 коментара:

  1. Sjajno je ispalo draga!! Mislim da ne mora samo za Noć veštica da bude upotrebljiv, jer izgleda fenomenalno! Naročito medaljon na lancu!
    xoxo
    Vesna

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Vesna. :) Slažem se, sve ovo je nosivo bilo kad, samo sam malo povezala tematski. :D

    ОдговориИзбриши