недеља, 8. март 2015.

Svima dragim i ostalim ženama...

     Srećan vam 8. mart. Nemojte obezvrijediti (da ne kažem izhejtovati!) baš svaki praznik.  Uživajte....ne u nekom određenom danu u martu, nego u razlogu za još jedno viđenje sa prijateljicama, u nekoj sitnoj nježnosti, u tome što je neko odvojio 5 minuta svog života da vam kupi nešto. Što se potrudio da bar razmisli da li će karanfil biti crven ili žućkast.
     Dok slušate jednu divnu pjesmu od Zaz (klikom na ovaj link) https://www.youtube.com/watch?v=f16iqsJ8xjI&feature=related razmislite da li je malo nezahvalno odbaciti i taj jedan dan koji je samo simbol te ženske samosvijesti i slobode zato što ste VI umislile da je komercijalizovan?  Da li ste i vi doprinijele da se svede na razmišljanje o poklonima? Poklon nije samo pomada u sjajnom celofanu, poklon je i telefonski poziv prijateljici, majci, sestri...makar i samo neopterećeno žensko ćaskanje uz kafu, šetnja pored rijeke, šta god.  NEKO se krvavo borio da biste uopšte imale pravo glasa, a vi se pitate zašto ne dobijate cvijeće i svih ostalih dana u godini? ;) Koliko vi nudite ostalima svih tih ostalih dana? Poenta je u tome što na ovaj dan treba da mislite pozitivno - o sebi i drugima. Poklonite sebi malo vedrine, čak i po ovome zimskom vremenu. :) Imaćemo mnogo dana i stvarnih razloga za namćorisanje.
    A da ovaj post ne bi ostao bez sličica, pokazaću vam šta je jedna mlada žena poželjela da napravim za njenu mamu, kao poklon. :)


    Ideja je bila da napravim podmetače sa zečićima i izbor je pao na ovaj motiv - šaren, veseo i takav da će unijeti vedrinu u svaki enterijer. Motiv je povezan i sa Vaskrsom, pa je tim više praktičan za sledeći period.
    Uživajte, drage moje. Makar samo u nedjelji. ;)

9 коментара:

 1. Divan post. Sve je baš tako. Podmetači su mnogo slatki.

  ОдговориИзбриши
 2. Oooo, kako se slažem s tobom! Pravo glasa nije palo s neba, generacije žena su se borile za to što mi danas uzimamo zdravo za gotovo, pa čak niti ne koristimo.
  Sa zakašnjenjem, sretan ti naš praznik!
  Tvoji radovi, kao uvijek, ooodlični 😊

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala, takođe sa zakašnjenjm. :D
   Ma, ja samo mrzim što se uvijek stvaraju neka dva tabora- za i protiv, kao da se ne može čitava ta priča o praznicima doživjeti hladnije glave, bez velikog pljuvanja i bez pretjeranog oduševljenja.

   Избриши
 3. Zečići su preslatki i ja bih ih držala u kući i mimo Vaskrsa. Zapravo, kad nešto radim, gledam da to bude i tematski, ali radim i po svom osećaju. Volim dečje motive i uvek imam takvih stvari. Valjda je to ono što si želeo u detinjstvu a nisi mogao, pa sad sama sebi ispunjavam želje te vrste.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Slažem se, nije da se takve teme moraju pojavljivati samo u vezi određenih praznika. Ovo sa životinjicama je nekako za sve generacije, pa sam tako opet napravila sličan komplet podmetača - ovaj put sa pilićima. :D
   Svakako da takva tematika unosi neku opuštenu i pozitivnu notu u enterijer i naše živote. ;)

   Избриши