понедељак, 23. јун 2014.

Kutije sa fotografijama


      Danas ću vam prikazati dvije kutije koje su kao repromaterijal izgledale isto, a kao završni radovi  nešto drugačije. :) Ono što je za obje kutije zajedničko, osim početnog stanja, je i to što im se na poklopcu, ispod stakla, nalaze moje fotografije ćuprije na Drini. Na taj način sam objedinila svoje dvije velike ljubavi - fotografiju i dekupaž. :)
     Fotografije su nastale iz drugačijih uglova ranijih godina i u različita godišnja doba - na plavoj kutiji je proljeće, a na smeđoj jesen, skoro zima.


   Za one koji bi nekad, ipak, uklonili fotografiju, na dijelu ispod nje sam takođe uradila dekupaž sa motivom kao i sa bočnih strana kutije, tako da može da se kombinuje na različite načine.


    Ova salveta sa cvijetnim motivom se jako lijepo uklopila uz plavu akrilnu boju kojom sam ofarbala okvir oko fotografije i donje dijelove kutije, a i uz boje na samoj fotografiji.
    Ne volim kada je unutrašnjost jednolična i jednobojna, pa sam dekupažirala dio na poklopcu iza kojeg se nalazi fotografija, a unutrašnjost kutije istačkala. :)


   Na drugoj kutiji sam koristila boje usklađene takođe sa fotografijom - ovaj put su to bile zagasitija ljubičasta i pastelna blijedoroza. Sjenčenje patinom i wax pastom je naglasilo vintage izgled koji sam željela postići.
  

      Ovdje nisam koristila dekupaž, nego sam s poigrala akrilnim bojama. Prednji dio sam ofarbala prugasto, a bočne strane ispečatirala različitim nijansama boja koje sam koristila za farbanje. Iste otiske pečata sam radila i na prednjoj strani, kao i u unutrašnjosti, što je sve povezalo u jednu skladnu cjelinu.

   Ova kutijica pomalo nostalgičnog izgleda je već dobila svoju vlasnicu. :) Moram priznati da mi se vrlo svidjelo što sam mogla iskombinovati i fotografije sa dekupažom, pa vjerujem da će još biti ovakvih radova ubuduće. :)


2 коментара: