недеља, 20. април 2014.

Srećan Vaskrs!

                                 Dragi moji koji slavite Vaskrs - želim vam srećan praznik!

 
   Za današnji praznik vam poklanjam jedan kratki tutorial sa fotkama u osnovnim fazama rada. Riječ je o drvenoj dasci koja ima uglavnom dekorativnu svrhu, a uređena je dekupaž tehnikom sa motivima Vaskrsa.
Željela sam da motiv i boje budu u vedrom duhu praznika, pa sam takve i odabrala. :)

   Prvo sam na dasci uradila reljef akrilnim kitom za drvo pomoću šablona. Treba ostaviti da se sam kit dobro osuši, a zatim ga prešmirglati da se uklone neravnine i dobije fina zaobljenost motiva.


   Poslije šmirglanja na redu je farbanje akrilnom bojom. Odabrala sam bijelu, jer sam željela jednostavnu podlogu za motiv koji ima mnogo boja i šarenila. :) Bojila sam u dva sloja spužvicom  zbog boljeg stapanja sa podlogom. Na taj način se izbjegava da ostanu tragovi od četke.


   Sa motiva sam izrezala dio salvete koji je površinom odgovarao dimenzijama daske. Ivice sam očupkala da se neprimjetnije uklopi sa pozadinom.
    

    Kada je motiv pažljivo centriran, onda je na redu premazivanje ljepilom za dekupaž. Sa novom četkicom i ljepilom je čak i ovaj malo veći motiv ispao savršeno ravan. Od kad sam ih kupila u HobbyArt Centru gužvanja salvete su zaista minimalna, u odnosu na moj raniji rad, naročito sa većim motivima. :D


    Kada je sve bilo suvo, neke dijelove daske sam osjenčila bojama kojih je bilo i na samom motivu. Tek da se razbije sterilnost i da se doda neka posebna crta. Svakako, i reljef je istaknut istim nijansama.


    Tek kada se boje potpuno osuše, na red dolazi lakiranje akrilnim lakom. Nanijela sam ga u 3 sloja i time ne samo dala lijep sjaj ovom predmetu, nego ga i zaštitila i olakšala kasnije čišćenje i održavanje. ;)


    Cijeli tutorial je nastao kao dio igre za facebook grupu Rukotvorine koju preporučujem svim kreativcima, jer tamo mogu naći mnogo ovakvih tutoriala, ali i ljudi koji će im rado razjasniti sve nedoumice vezane za različite kreativne tehnike. :)

   Uživajte u praznicima... <3

(Ostatak mojih radova sa dekupaž tehnikom možete pogledati na mojoj FB strani: https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL

7 коментара:

  1. hola, es precioso todo lo que haces felicidades, te dejo la dirección de mi blog, espero que te guste, ! UN SALUDO!
    maitedecopart.blogspot.com.es

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican tutorial Gordana i naravno prekrasno uređena daska :)

    ОдговориИзбриши


  3. như vậy.

    Lữ Tung miệng lưỡi khô cứng, khổ tâm nói:

    -Chúc mừng Vương sư huynh, có thể sẽ tiến vào Trúc Cơ Kỳ, đến lúc đó ta phải gọi huynh là trưởng lão rồi.

    Trương Đức Khôn nhìn Vương Lâm thật lâu, rồi thở dài. Tên mập Hoàng Đại Sơn, thì hai mắt tỏa sáng.

    Những đệ tử khác ở xung quanh, thỉnh thoảng chú ý đếtrung tâm kế toán tại tphcm, khóa học kế toán cho giám đốc, học kế toán tổng hợp, Hoàng Trung Dũng, hack game online, hình nền đẹp, video hài hước, thủ thuật internet, tin tức kế toán, tài liệu kế toán, dịch vụ tư vấn thành lập doanh nghiệp giá rẻ, brainy quotes, love quotes, dịch vụ kế toán trọn gói, dịch vụ dọn dẹp sổ sách, Dịch vụ báo cáo tài chính, kế toán, dịch vụ kế toán, trung tâm kế toán hà nội, dịch vụ kê khai thuế
    n bốn người bọn họ, có người thính tai, nghe được câu nói vừa rồi của Vương Lâm, nhất thời

    biến sắc, ánh mắt nhìn về phía Vương Lâm, lại càng tôn kính.

    Lữ Tung thở sâu, nói:

    -Vương Lâm sư huynh, bốn người chúng ta bây giờ xem như là đỉnh cao nhất

    ОдговориИзбриши