понедељак, 9. децембар 2013.

Volite li vintage nakit?

  Vintage i retro detalji su ušli na mala vrata, ali su se vrlo brzo razbaškarili u svemu - od nakita, preko odjeće, pa sve do uređenja enterijera. Uz malu doradu i prilagođavanje današnjim trendovima, ovaj dašak romantike se lako primio za srca mnogih žena (a i nekih muškaraca, dabome :) ).
  Tako se i dekupaž raširio kao rado viđena (i upotrebljavana) tehnika obrade predmeta, kako onih za kućnu upotrebu, tako i modnih detalja - torbica, cipela, nakita. Garderoba je rado "posudila" krojeve i dezene iz sredine prošlog vijeka,a nakit...





  Nakit je posebna priča. :) Od sveprisutnih cvijetnih motiva, prije svega ruža, zagasitih boja, osjenčenih i naoko oštećenih rubova, pop-art printova, sve do steampunka, koji je već postao umjetnost za sebe. Kod nas još uvijek malo rasprostranjen u izradi nakita, meni se kao stil svidio na prvi pogled. :) Koncentrišući se na nakit - prstenje, naušnice i ogrlice su nešto što odskače od standardnog nakita. Sklopljeni od različitih materijala, načina obrade, stilova -  na kraju takvee kreacije privuku i one koji vole klasičan nakit.





   Iznenadila sam se da su kupci mojih steampunk stvarčica bile i starije gospođe, podjednako često kao i sasvim mlade djevojke. :) Rastavljeni i na drugi način sastavljeni satni mehanizmi u prstenju i ogrlicama su jednostavno neodoljivi u kombinacijama sa drugim metalnim djelićima, povezanim u neku malu priču. Pojedini komadi ovog nakita već su udomljeni, dok drugi čekaju manje ili više strpljivo. :) Nešto od svega toga možete vidjeti u ovom postu, a malo više fotografija  u albumima na  mojoj facebook strani: https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL  Uživajte. :)



4 коментара: