недеља, 22. децембар 2013.

Freebird

   (Napomena: ovaj post slušati uz sledeću pjesmu:    http://www.youtube.com/watch?v=np0solnL1XY )

  Vezano za ranije postove o sovama i vintage nakitu, u ovom možete pogledati fotografije medaljona sa još jednim motivom koji je u trendu. Riječ je kavezima, sa pticama ili srcima u njima, ponekad i praznim. Ja sam ih najradije koristila kao dijelove medaljona koje sam prvo farbala,pa zaljevala epoxy smolom, mada, ako je metalni privjesak većih dimenzija, ponekad i napravim samo lančić sa njim. 

   Iz kog razloga je ovaj motiv postao omiljen? Pomalo je nostalgičan, donekle i tužan.,a vrlo često i simboličan. Onome kome ga poklanjamo može reći da samo on može otvoriti vrata svog kaveza i pustiti ptičicu da ode. :) U nekom drugom slučaju ukazaće na to da smo sami svoje srce ogradili kavezom, nekako kao u pjesmi Prljavog Kazališta. A ponekad...samo ponekad...i da je naš kavez zapravo otvoren i možemo otići u svakom momentu, samo da hoćemo. A ipak smo tu.





   Naravno, postoji i sasvim drugi ugao posmatranja i neka druga istina - da su slobodne ptičice često usamljenije od ostalih, ma kako to paradoksalno zvučalo. Znaju one zašto je to tako. :)


   Kako bilo da bilo, ti romantični, a tužnjikavi motivi su bili i biće nešto što žene vole. Neka kavezi sa ćutljivim ptičicama budu samo oko vašeg vrata, ne i u srcima. <3

Više nakita možete pogledati na Facebooku: https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL


Нема коментара:

Постави коментар