среда, 18. децембар 2013.

Izrada novogodišnjih ukrasa

   Kako spojiti reciklažu predmeta koji su odradili svoje sa dekoracijom novogodišnje jelke? Kako god poželite! :)  Bilo da ideje potražite na desetinama fotografija onih koji su to uradili prije vas, bilo da sami smišljate - svemu se može naći nova namjena, makar i samo dekorativna. Primjer koji ću vam ja objasniti u današnjem postu počinje od momenta kada vam pregori sijalica! :)  Dalje ide ovako:
   Sijalicu (kao i svaki predmet koji imate namjeru farbati bilo čim) prebrisati od prašine i eventualne nečistoće koju može imati  na površini. Pripremiti boje i nešto u čemu bi sijalica mogla stajati uspravno dok se suši. Nekako sam zaključila da posudica sa zemljom može poslužiti svrsi.


   Teorija sa uspravnim stajanjem je propala! :P To me nije pokolebalo sa nastavkom rada - farbanjem. Koristila sam boju za metal i drvo zbog sjaja, glatkoće i dobrog pokrivanja. Treba joj više vremena za sušenje nego akrilnim bojama, ali je rezultat vrlo dobar. 


     Dok se sijalica suši, izabrati i isjeckati motive sa salveta. Prilagoditi ih veličini sijalice, da budu jasno vidljivi.


   Odvojiti sve slojeve salvete i gornji, sa odštampanim motivom, prisloniti na odabrano mjesto na sijalici i zalijepiti ljepilom za dekupaž. Ostaviti da se osuši, pa ponoviti sa druge strane.


   Dijelove oko motiva premazati ljepilom, pa posuti gliterom ili šljokicama. Ostaviti da se osuši, pa ponoviti na ostalim bijelim dijelovima. Kada se osuše, eventualno još jednom premazati lakom za dekupaž da se sve fiksira.


   Kada je sve suvo, vrh sijalice obmotati satenskom trakom, napraviti mašnu na kraju i objesiti na jelku. ;)


   Naravno, motive, trakice, glitere možete kombinovati po želji - sve je na vašoj mašti i dostupnom materijalu. Možete dekupažirati i druge predmete - loptice, kartonske kutijice, drvene detalje. Srećno! ;)

4 коментара:

  1. Kako si ti samo vrijedna!!! :)) Malo, malo novi post, nove kreacije. Svaka čast! ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad ima inspiracije i vremena, onda to nekako ide samo od sebe. Koristim takvo raspoloženje dok ga ima. :D
      Hvala :*

      Избриши
  2. Evo i mene kod tebe! Odlican tutorijal, umesto zemlje, razmisljala sam, mozes sipati u casu pirinac, pa nabosti sijalicu da se susi, a posto joj oblik ne dozvoljava drugacije,nego ili tako ilida je drzis, probaj brzo susenje, fenom :) Mnogo je lepa ispala, idem da pogledam i ostale postove, citamo se! :*
    http://made-by-raki.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, dobra ideja je i to sa pirinčom! :D Mada, može se i vezati za ovaj gornji dio, pa tako..ima tu kombinacija. :)
      Hvala na posjeti. <3

      Избриши