четвртак, 1. јануар 2015.

Srećno! :)

    Srećna vam Nova godina, dragi moji. :) Nadam se da će ova biti mnogo bolja, opuštnija i kreativnija nego ona koje smo se jedva ratosiljali. Kao da nam već nije bila dovoljno naporna, pa nam se posljednjih dana zalijepila za vrat i ovim jezivim minusima. Svi oni  hejteri koji poput mene jedva čekaju proljeće neka slobodno kliknu na link ispod i ostatak posta pročitaju (pregledaju) uz tugaljivost koju samo Balašević može da opjeva: https://www.youtube.com/watch?v=NCJY0TUbLmI


    Dakle, godina iza je bila teška. Bila je lijepa. Bila je raznovrsna kao možda nijedna koje se sjećam. Neću o tužnim stvarima, one su uvijek previše lične i tužne...i uglavnom se ne mogu popraviti. Zato ću ovaj post, ma kako da je namćorasto započeo (zima je kriva, nisam ja!), posvetiti onim lijepim događajima i doživljajima koji su pomogli da se preguraju teške etape protekle godine.
    Prije svega - dobili smo dva mačorčića. Ljubomir se pojavio niotkuda u februaru, dan pošto je uginuo naš mačak. :( Kao da ga je poslalo neko tajno mačije socijalno udruženje kada im je dojavljeno da je upražnjeno jedno mjesto kod porodice dokazanih mačkoljubaca. Samo se pojavio tako malen i crn i uplašen. I ostao. :)


   Momčila sam pokupila iz bašte jednog lokala. Bio je tako divno žut i mekan i  pomalo razmažen i...Ljubomir je dobio mlađeg drugara. (Nije bio baš srećan u prvo vrijeme, priznajem. :))


   Godina je bila lijepa i zbog novih poznanstava, što proizišlih iz nekih virtuelnih kontakata, što "običnim" tokom događaja. Moram izdvojiti dragu Biljanu i njenu divnu malenu Helgu koja mi je vratila malo povjerenja u kučiće. :D <3 Neke druge ljude sam upoznala pomažući na kreativnim radionicama Udruženju "Aska" iz Višegrada. Sa njima sam po prvi put učestvovala i na manifestaciji "Zlatne ruke Podrinja" gdje smo izložile svoje radove sa ostalim rukotvorcima iz okoline. :)


   Sa članicama i volonterkama iz udružnja sam malo i putovala...malo u Sarajevo, a malo i na izlet u Mokru Goru i okolinu. :) Divni predijeli, savršeno vrijeme i dobro društvo - nije moglo biti loše. :) Preporučujem ove destinacije svima koji vole vidjeti lijepu prirodu i kreativni ambijent Mećavnika na Mokroj Gori.




   U septembru sam ponovo putovala u Rusiju kod svojih najdražih. <3 Kao i prošle godine, dugačak put i lijep boravak. :) Fantastična zemlja, živopisni predijeli i ljudi. Na svakom koraku zarobljeni komadići istorije, u spomenicima, arhitekturi, dizajnu. Već zbog činjenice da toliko vole mačke na startu im dajem plus...a onda sve ostalo svakako samo doprinese pozitivnom utisku. :D




   U oktobru sam imala jedan neplanirani "izlet" u Beograd kod meni dragih ljudi. <3 Najviše volim ta putovanja koja ne planiram predugo, jer na taj način zaskočim sopstvenu nervozu oko samog puta. :D Kako god, uhvatila sam lijepe dane i u oktobru i iskoristila ih na najbolji način.


   Ove godine sam bila na čak TRI vjenčanja. :) Nisam neka partijanerka, ali ovo su bili vrlo lijepi doživljaji. :) Tim prije što sam na prvom bila gost kod svoj drage rodice, na drugom sam po prvi put fotografisala nečije vjenčanje, a na trećem prvi put bila nekom kuma. :)) "Neko" je moja najdraža prijateljica, dabome! :)) Divno, divno, ah...svakako događaji koji su poprilično izbalansirali ostatak godine.



     Za sve lijepe trenutke u ovoj godini sam ZAISTA zahvalna svojoj porodici i prijateljima, i onima koji su bašbaš daleko i onima koji su dovoljno blizu da se često vidimo. Znate da vas volim? :)
     Na kraju godine sam opet kod kuće. Malo snijega, mnogo hladnoće. No, sad može samo da dođe proljeće, kad smo već usred zime. :)



    I tako...malo se više putovalo (nedovoljno, ipak!), mnogo se čitalo, što dobrih što osrednjih knjiga...poprilično se i radilo. Isprobala sam različite tehnike, neke starije usavršavala...učestvovala u kreiranju poklona koje su kupci spremali za one kojima su ih kupovali.
    Svakako, nadam se da ću nastaviti sa ovim poslom i u sledećim godinama. A nadam se da ću se i dalje povezivati, što na blogu, što na svojoj FB strani , što lično sa dragim kreativkama iz svih krajeva. Zaista volim razmijeniti i iskustva i savjete sa onima koje rade slične stvari. :) Javite se da proćaskamo. :)




8 коментара:

  1. Lajkovala sam vasu stranicu i odusevljena sam vasim rucnim radom. Pa da u ovoj godini budete jos kreativniji :)

    ОдговориИзбриши
  2. Divan rezime prošle godine. Draga moja Gordana želim ti od ♥ sretnu i uspješnu Novu godinu! :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, bilo je zaista divnih stvari. :)
      Hvala, draga Selma...neka i tvoja bude mnogo ljepša od prethodne! ♥

      Избриши
  3. Sretna to nova godina! Drago mi je da si se tako dobro provela u 2014-oj, nadam se da ce u ovoj biti čak i bolje! I još mi je draže što si stavila link na FB, idem te pronaći :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lijepom komentaru. :) Pa, andajmo s da će ova biti bolja, svakako. :) Slobodno prošetkaj mojom stranom na FB, ponekad tamo ima i fotki kojih ovdje nema (i obratno).
      Srećna Nova godina i tebi. :)

      Избриши
  4. Gordana, zavidim ti na tom putu po Rusiji, mislim da je to jedna jedinstvena zemlja, koju bi svako od nas trebao videti. Ja na moju žalost, nisam imala još tu priliku a rado bih....Srećna ti i uspešna Nova 2015 godina i još mnogo lepih putovanja i lepih postova.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam. :) Da, Rusiju zaista treba lično vidjeti da bi se stekao pravi i pozitivan utisak. Želim Vam da je nekom sledećem periodu i Vi posjetite. :)
      Srećna Vam Nova godina; sigurna sam da ćete nas obradovati sa još mnogo "ukusnih" postova. :)

      Избриши