понедељак, 24. март 2014.

Nekoliko novih komada epoxy nakita

   


    Najčešće kada pravim nove komade nakita sa epoxy smolom sačekam da se sakupi više ideja; praktičnije je zbog samog rada sa smolom. Pošto se sam proces miješanja i uljevanja smole u različite podloge razlikuje od ostalih tehnika pravljenja nakita, lakše je napraviti više komada odjednom, nego miješati je češće. :) 
    Pa ipak, ponekad se zagrijem za neku ideju koju ne želim predugo da ostavim na čekanju, uglavnom zbog nestrpljivosti da vidim kako će ispasti to zamišljeno. :D Tako nastaju manje "kolekcije"  kao što je ova koju prikazujem danas. Ovaj put je bilo više lijepljenja smolom, nego zaljevanja. Potopljen je samo ovaj vilin konjic. Za njih mi uvijek nekako najbolje odgovara zelena podloga, pa sam tako uradila i ovaj put.


   Sledeći je prsten gdje je epoxy poslužio kao čvrsto ljepilo za metalnu kapicu i perlu na vrhu. Ranije sam pravila jedan sličan ovome, sa malo drugačijim elementima, ali istom formom.


   Posljednji je medaljon zbog koga sam i požurila sa miješanjem smole. :) Kameju sam kupila kao već izrađenu i zalijepila je prvo sa donje strane epoxy smolom, pa je istom i premazala odozgo da bi dobila ovakvu staklastu glazuru. Ispalo je i bolje nego što sam zamislila - jedan fantastičan vintage komad nakita.


   Za dimenzije nakita zavirite u album na mojoj strane na FB-u:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.163744140441287.36868.122860594529642&type=3

7 коментара:

  1. Svaka čast Gogi!!! ♥ :) Odlično ti izgleda ovaj novi nakit, a kameja je zaista odlična!!! Gdje si kupila ovu medaljon ornamentalnu pozadinu za kameju?

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :*
    Našla sam je u Fedijevoj prodavnici u Sarajevu. ;) Savršeno se uklopila u ovu osnovu.

    ОдговориИзбриши
  3. Divno je.Negde sam procitala da je jako opasno raditi sa epoksi smolom ,zbog nekih toksicnih stvari.Nadam se da si se dobro raspitala i da ne ugrozis zdravlje.Inace mi se mnogo dopada:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam :)
      Da, kada sam počinjala sa radom sa epoksi smolom upozorili su me da može biti toksična ili izazvati različite reakcij u dodiru sa kožom. Iz tog razloga je ostavim da se stvrdne uvijek u sobi u kojoj ne boravim. Dešavalo mi se da dođ u dodir sa kožom, ali do sad nisam imala nikakvu lošu reakciju (osim što je ljepljivo ;) ).

      Избриши
  4. Imas super ideje i izrađujes predivan nakit :) Hvala Gordana na posjeti :)

    ОдговориИзбриши