уторак, 9. децембар 2014.

Zima je, decembar



 ( Napomena: ovaj post čitati uz sledeću, meni najdražu decembarsku, pjesmu: https://www.youtube.com/watch?v=XAYuB42lzDo )


   Dakle - decembar. Ne samo da je stigao, nego je već počeo da juri ka kraju godine. Nema snijega i još smo zaglavljeni u pravoj jesenoj kaljuži, ali to nas neće spriječiti da polako uđemo u pretprazničko raspoloženje. :) U nekom sledećem postu će i propratna muzika zasigurno biti božićno-novogodišnja, a danas vam od zimskih radosti donosim nekoliko predmeta i nešto više fotografija istih.


   U pauzama kada me popusti jesenja letargija stvaram ovakve oku ugodne, a svakako i praktične stvari. :) Romantičar sam, priznajem. Od kako sam doselila u ovaj gradić nedostaje mi ta praznična atmosfera oko Nove godine. Razasjane ulice, fantastično uređeni izlozi, onaj duh koji nas kolektivno uzme pod svoje, htjeli to ili ne. Ma koliko se pričalo o pretjeranom  trošenju i praznicima kao materijalističkom iživljavanju, svakako nedostaje  taj način da se godina svede i privede kraju na neki lijep način, uz onu atmosferu koju smo imali u djetinjstvu.


   Sa tim nekim nostalgičnim prizorima koji mi se uvijek jave nekako u ovo doba godine, prihvatila sam se posla oko uređenja kutija i podmetača. Za razliku od prošlogodišnjih novogodišnjih podmetača sa irvasima (ko se ne sjeća, neka pogleda u ovom postu: http://handmadebygordanal.blogspot.com/2013/12/dekupaz-na-podmetacima-iliti-kako.html ), ovaj put su to bili neki klasičniji motivi najviše nalik na čestitke.


   Motiv na kutiji i na jednom od podmetača je isti, jer, iako su pravljeni zasebno, željela sam ih povezati na neki način. Ta salveta sa zaleđenom baštom, snijegom i djevojčicom koja hrani ptice se odlično uklopila u ideju "ledene" kutije. Za njene strane sam odabrala salvete sa plavičastom podlogom i oslikanim pahuljama. Unutrašnjost je prigodno plava sa bijelim otiscima nalik na pahuljice, takođe.


   Da bi se pojačao taj sniježni motiv, površine sam poprskala bijelom bojom i dobio se utisak popadalih pahuljica. :)


    A podmetači - kao i u većini mojih ranijih uređivanja, željela sam da ne budu jednolični,a da opet zadrže istu temu. Za ovaj put sam odlučila da svi budu različiti, a da ipak očigledno pripadaju jednoj, zimskoj temi. Tako su se na istom mjestu našli i Djed Mraz i zavejane ulice, kuće, Snješko, toplo obučeni medvjedić. Nešto što će vam u toplu sobu unijeti dašak zimske atmosfere dok na te iste podmetače spuštate šolju sa vrućom čokoladom ili čajem. ;) Srećan vam decembar. ;)







7 коментара:

  1. Nemam šta da kažem, osim - Gordana, stvarno imaš zlatne ruke :-D

    ОдговориИзбриши
  2. Upravo sam napravila mali obilazak na blogu, ove kutijice su mi preslatke. :)
    Pošto videh u nekom postu da odštampate fotografije na salvete, pa potom dekorišete. Preporučujem Vam blog na kojem možete preuzeti besplatne vintage fotografije. Na njega sam slučajno naletela na pinterestu. Zove se Far Far Hill (ukoliko niste čuli). Možda Vam može koristiti. :)

    www.artikvarnica.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobrodošla! :)
      Mislim da nisam čula za taj blog, obavezno ću da zavirim. Sigurno će poslužiti u budućnosti. :) Hvala na preporuci. <3

      Избриши
    2. Nema na čemu i bolje Vas našla. :-)

      Избриши