петак, 27. фебруар 2015.

Đole Proljeće ili kako možemo uticati na dolazak (sasvim običnog) proljeća

 

     Proljeće dolazi. Da, samo što nije....osjeća se kako nadvlači konop sa zimom, pa su cvjetići već počeli da se pomaljaju i boje višemjesečno sivilo. Sve me to podsjeća na sledeći crtani film! :D Đole Proljeće  Svi koji su odrastali krajem osamdestih, a naročito veselih devedesetih, vrlo često su imali priliku da gledaju tu psihodeliju boja (a bome i dijaloga), pa ne bih da padne u zaborav za nadolazeća pokoljenja. I dok borba zime i proljeća traje, ja ću vam pokazati svoje nove radove inspirisane, pogađate, proljećem!


     Ovaj put poželjela sam urediti kutije koje imaju tu nježnost i boje koje odgovaraju i djeci i odraslim djevojčurcima koji uvijek ostanu takvi. :) Kao i sve kutije, mogu se koristiti za mnogo stvari - od čuvanja nakita (za odraslije) do čuvanja gomile sitnica kakve smo svi sakupljali kao klinci. Ok, ne znam za vas - ja sam oduvijek bila hrčak kome će baš TO sigurno zatrebati poslije. :D


   Kako god, ovdje možete čuvati i pisamca, šnale, trakice za kosu, sličice, lakove za nokte, sitne igračke, fotografije.


    Kao i uvijek, pažnju sam posvetila detaljima i njihovom povezivanju u skladnu i oku ugodnu cjelinu. Ne volim kada su dijelovi kutije (ili bilo čega na čemu radim) kao nabacani, ne prate motive ni boje i na kraju to izgleda kao da je na tome radilo troje ljudi ne obraćajući pažnju na saradnike.


    Tako sam na plavoj kutiji motiv sa srcima koji postoji na poklopcu prenijela i na bočne strane, reljefnom pastom preko šablona koji je na kraju osjenčen da se istakne trodimenzionalnost.


     Ruže koje se takođe ističu na gornjem dijelu kutije sam iskoristila i za prednji dio, kao i unutrašnjost. Boje vanjskog i unutrašnjeg dijela sam odabrala da budu u kontrastu, jer se tako najljepše ističu, a opet su povezane tim detaljima koje sam pomenula. ;)


    Kutija sa djevojčicom je nježnija, osjenčena zagasitijim tonovima. Mene podsjeća na čokoladne kolače, sa tom smeđom bojom i šarolikim motivom sa bočnih strana, koji kao da je izrezan sa nekog veselog stolnjaka. :D OK, možda to samo moj PMS vapi za čokoladom.


   Kao i na onoj prvoj kutiji, i na ovoj sam se poigrala šablonima i reljefnom masom, pa sam na prednjoj strani napravila taj jednostavni, a efektni  3D otisak i takođe ga osjenčila.


        Unutrašnjost sam ofarbala nježno roze, u dvije nijanse, da razbijem jednoličnost. Nekako je življe kada se iskombinuju svjetlije i tamnije nijanse iste boje, naročito kada se koriste šabloni i pečati kao u ovom unutrašnjem dijelu.

 
    Volim kako izgledaju u kombinaciji sa drvenim četkama za kosu, nekako su neodoljiv spoj kada se nijanse ovako slučajno podudare. :)


    Sve ostale kutije i četke, napravljene u ranijim danima nadahnuća, možete pogledati na mojoj FB strani: https://www.facebook.com/HandmadeByGordanaL?pnref=lhc




5 коментара:

  1. Sjajni radovi, sve mi se jako sviđa. I miriše na proleće! :D
    p.s. pratim od sada tvoj blog. :)
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vesna. :)
      Nadam se da će nam ovakve teme pomoći da strpljivije sačekamo PRAVO proljeće. :D

      Избриши
  2. Predivno je sve, Gordana! Zaista, proleće u nama budi iste asocijacije i "tera" nas na iste boje :) Prizivamo ga zajedničkim snagama.
    Senke kutijama su odlične. Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори

    1. Hvala na lijepom mišljenju, Boo. :)
      Pa, ja sad vjerujem da je proljeće tu i da nema povratka na zimu! :D

      Избриши