субота, 1. март 2014.

Epoxy resin na različite načine

   U zadnjih mjesec dana sam malo više radila sa epoxy smolom, što po narudžbi, što da završim neke ranije isplanirane komade nakita. Potrudila sam se da bude različitih boja za pozadine, kao i samih motiva u medaljonima. Ukusi kupaca se razlikuju, pa treba uvijek uvoditi neke novine. :)


   Medaljon sa malim princom sam mjesecima imala u planu napraviti za poklon jednoj dragoj osobi - sad je došao na red, kada je ona odabrala boju pozadine medaljona. :)


   Posebno zadovoljna ovaj put sam sa medaljonima koje sam prvo dekupažirala, pa tek onda zalila smolom. Dekupaž na ovako malim prostorima uvijek je nešto teži i zbog toga što motiv treba dobro uklopiti,a i zbog ograničenosti prostora. Odabrala sam jedan motiv sa ružom za sve one koje vole cvijeće, a zatim i salvetu sa "Poljupcem" Gustava Klimta. Iako sam mišljenja da je motiv ove njegove slike pretjerano upotrebljivan kod dekupažerki, vrlo često na načine koji su mu oduzimali tu njegovu vanvremensku ljepotu, potrudila sam se da ga uklopim u ovaj komplet medaljona i naušnica na način da ne skrene u kič i pretjeranost.


   Po prvi put od kad radim sa smolom  napravila sam  i jedan medaljon za sebe - sa kavezom i pticom. Odabrala sam crvenu pozadinu sa tufnicama.


   Još dva motiva sa pticama, ali drugačija i sa drugim bojama su takođe završena. Volim tu raznolikost boja i oblika. Prvi put sam radila sa narandžastom bojom; ispostavilo se da prilično dobro izgleda na ovakvom nakitu.

   Osim naušnica i medaljona izradila sam i nekoliko prstenova, ali o njima u nekom sledećem postu. :)



   Za više detalja o dimnzijama nakita posjetite moju Facebook stranu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.163744140441287.36868.122860594529642&type=3

6 коментара:

  1. Pa ti si baš bila vrijedna! Super ti je ispao kompletić sa Klimtovom reprodukcijom, a Mali Princ zakon! Gdje si njega našla??? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Selma <3
      Baš sam bila skeptična za Klimta, kako će to izgledati; na kraju sam ipak zadovoljna. :) A Princa sam kupila negdje u e-bay bespućima, kao privjesak na lančiću. Pošto moja snaha voli Malog Princa, namjenski sam ga naručila za medaljon. :)

      Избриши
  2. Ijao, svi su privesci fantastični, al Klimt.... Odavno primećujem da - ne samo ja, već mnoge od "nas" (ovo nas - je oznaka za kreativke), obožavaju tog slikara! Ja uvek i na svašta stavljam Klimta, naročito "Poljubac". Jako mi se svidja taj kompletić sa njim! Prelep je i - pored ovih tvojih plavih radova koje obožavam, on onako malo iskače i privlači više pažnje :-D No, kao i obično, ti ne možeš omanuti sa epoksijem i - drži se ti toga što više, super, al super ti ide

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O,hvala! :D
      Da, Klimt je dosta popularna tema, a ja od takvih u principu bježim. :D Ali, sticajem okolnosti, nedavno sam dobila ovu salvetu i onda je medaljon došao sam po sebi. :)

      Избриши
  3. Potrebna pomoc prijatelja... Gde nabavljas epoxy smolu? Hvala, pozdrav! Tamara

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kupujem u Beogradu u radnji Stylish (Nemanjina 40, TC Futura, lok. 30 ). Vidim da sad imaju i dobru ponudu kalupa za epoxy. Tamo sam uzimala i neke od osnova za izljevanja medaljona. ;)
      Pozdrav!

      Избриши